29/08/2003

Hallo,We zijn terug van weggeweest, t.t.z. onze vakantie in

Hallo,
We zijn terug van weggeweest, t.t.z. onze vakantie in de Vogezen/Elzas is voorbij.
De Vogezen/Elzas is een droom-wandelgebied. Het is uitgestrekt, er zijn goed aangegeven wandelingen voor alle niveau's. Rond de meren heeft men de lichte, makkelijke wandelingen. Er zijn wandelingen door bossen en weiden en er zijn de serieuze bergwandelingen. Wij hebben verschillende wandelingen gemaakt, maar onze eerste wandeling is toch het meest bijgegebleven. Volgens ons wandelgidsje was deze tocht, die begon op de Col de la Schlucht, "een van de indrukwekkenste en gevaarlijkste bergpaden van de Elzas". En dat was niets teveel gezegd. Het pad was moeilijk, heel smal, bezaaid met rotsblokken, soms langs een steile afgrond (alhoewel soms ter beveiliging kettingen langs de rotswand waren aangebracht) en vroeg veel concentratie. Na 3 h wandelen werd het wat makkelijker, maar dan moesten wij  nog een hoogteverschil van 450 m overbruggen! Wij hebben 7 h over deze wandeling van 13 km gedaan en waren behoorlijk moe na afloop en stijf de dag erna. Het was een lastige, maar buitengewoon mooie wandeling. We hebben nog verschillende andere wandelingen gedaan, telkens weer totaal anders. We zijn ook nog naar het schilderachtige stadje Colmar geweest, hebben Kaysersberg bezocht (geboorteplaats van Albert Schweizer). We zaten niet ver van Gerardmer op een camping en zijn ook daar een paar maal op bezoek geweest. De omgeving van Gerardmer is in de winter een skioord.
Het mooist van alles was dat we gedurende de 10 dagen dat we daar waren, de hele tijd schitterend weer hebben gehad (24-30 gr).
Het was een mooie vakantie en onze conditie is weer helemaal op peil.

22:12 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

Mooie omgeving Ik ben daar lange tijd geleden ook op zomervakantie geweest. Wij logeerden toen in een gezellig hotelletje in Gérardmer en hebben toen ook vele buurdorpjes bezocht. Een prachtige streek!!

Gepost door: Lieve | 29/08/2003

Weer terug online Hoi Alnie, je bent weer terug online zie ik en je hebt een fijne vakantie gehad lees ik. Ben zelf een huismusje dus kom niet zover, ben wel eens in Spanje en Portugal geweest, allemaal heel mooi, maar heb steeds heimwee naar huis. Dus vind ik het zeker tof om te lezen hoe andere het vergaat en geniet ik mee van hun tripje lekker bij mij thuis.
Groetjes uit Peer en tot de volgende keer. Je bent ook altijd welkom op mijn blogjes, want ondertussen heb ik ook niet stil gezeten en kan je ook gratis kaarten mijn zelfgemaakte versturen vanaf mijn blogje.

Gepost door: marian | 01/09/2003

De commentaren zijn gesloten.