18/10/2003

Vandaag maak ik toch eventjes tijd om mijn blogje bij te wer

Vandaag maak ik toch eventjes tijd om mijn blogje bij te werken. Wat heb ik zoal gedaan deze week ? Ik ben terug gaan sporten (badmington en aerobic dinsdag).Donderdag heb ik bezoek gehad. Hierbij even mijn bedenkingen: deze mensen (70 plussers) hadden tijdens hun vakantie op de Canarische eilanden een mini-cameratje gekocht in daarmee filmopnames te kunnen maken en nadien op een video-cassette over te brengen. In de winkel had men in gebroken engels de nodige uitleg gegeven, maar natuurlijk waren ze dat al allemaal vergeten. Met de handleiding erbij hebben mijn man en ik met handen en voeten proberen uit te leggen hoe ze daarmee filmopnames moesten maken. Maar eigenlijk is dat voor mensen van die leeftijd allemaal veel te ingewikkeld. De meeste knopjes van dit toestelletje hebben dubbele functies en dat moet je maar eens proberen uit te leggen dat je voor opnames éénmaal op dat groene knopje moet drukken en in geval van weergave dat je tweemaal op datzelfde knopje moet drukken en vervolgens op het knopje links ....Daarbij was het cameratje helemaal niet geschikt voor weergave op TV, maar wel voor weergave op PC wat het allemaal heel moeilijk maakt. Jammer van het geld dat ze ervoor uitgegeven hebben, maar ze zullen er nooit weg mee kunnen.Dat brengt mij ook op de vraag hoe oudere mensen omgaan met een video-recorder, een telefoontoestel met geheugen of een GSM met een menu en submenu enz... Dat is voor die mensen toch allemaal veel te ingewikkeld. De jongere generatie zal ermee zijn opgegroeid en voor hen zal het wellicht eenvoudiger zijn. Maar voor vele ouderen van nu is zelfs de afstandbediening van een TV al een hele opgave.Dat moest ik eventjes kwijt.

18:08 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook | | |

Commentaren

de vooruitgang ?? Tja al die vooruitgang maakt het voor velen niet gemakkelijker op, alsmaar meer knopjes nodig om zelfs de meest gewone dingen te besturen. Ik kan me best inbeelden dat de ouderen, die deze nieuwe technologieën niet gewoon zijn, er grijs haar van krijgen.
Nog een fijne zondag
Groetjes

Gepost door: Lieve | 18/10/2003

T'is niet simpel... zelfs niet voor een jong iemand als ik, rond april dit jaar had ik mij een digitaaltje gekocht en ik verzeker het je, ik heb maanden nodig gehad vooraleer ik het volledig onder de knie heb en nu nog zijn er functies waar ik me soms echt bij in het haar moet krabben. T'is helemaal niet eenvoudig...laat staan voor een oudere mens. Ik begrijp niet dat winkeliers daar geen klein beetje rekening mee kunnen houden... maar wellicht denken ze enkel maar aan hun geld en speelt het geen rol of ze een tevreden klant hebben of niet. :( :( :(

Gepost door: Eva | 19/10/2003

Ik sluit me aan bij Lieve en peachy... Inderdaad soms heel ingewikkeld voor die mensen..
Ik ondervind het meermaals bij mijn eigen ouders..
Een gsm.. daar kunnen ze alleen mee bellen.. en de foon beantwoorden..
voor de rest is het onbegonnen werk..
De videorecorder ook ..opnemen.. een cassette bekijken.. enne.. als bij het minste dat er iets scheelt..bellen ze op..
Zelfs de bank.. ze willen geen bankkaart.. ze willen geen foonbanking..
gaan nog liever een uur te voet naar het postkantoor om betalingen te doen.. gewoon... omdat ze er ocharme echt niet veel van begrijpen..
voor ons lijkt het simpel.. maar zo simpel is het toch allemaal niet hoor..
Groetjes..
viviane

Gepost door: viviane | 20/10/2003

Oef eindelijk zijn we hier ook weer bijgebeend.
Het was weer eventjes geleden, maar we hebben veel gelezen hier
fijn dat je een tof weekend had
en die lekkere wijnen en oesters : ik krijg al zin in de komende feestdagen
En die moderne apparaten, we moeten eerlijk zijn, men maakt het toch serieus ingewikkeld voor een aantal mensen hoor...
Ik begrijp dat sommigen het allemaal niet meer zien zitten
en naar de eenvoudigste oplossing grijpen : alles laten doen.

Veel succes en tot blogs

Gepost door: Luc, Katrijn en de kids | 21/10/2003

De commentaren zijn gesloten.