06/12/2003

De Sint - Kerst

Ah ja, vandaag is de sint geweest: traditiegetrouw voor mijn brave dochter en zoon en hun vriend en vriendin. Voor ieder van hen was er een grote chocoladefiguur. En nu het sinterklaasfeest voorbij is, kan ook de kerstboom worden geplaatst. Dat heb ik dan deze namiddag gedaan. Normaal gezien plaats ik altijd een "echte" kerstboom. maar na enkele jaren van ellende (naaldverlies van de boom in kwestie, waardoor hij met Kerstmis al half kaal was en de kerstballen er gewoon afviellen) heb ik verleden jaar een "onechte" kerstboom gekocht.
Het was een dure aankoop, maar het deed toch deugd dat sommigen het niet eens opmerkten dat het geen echte boom was. Dus dit jaar de boom van de zolder gehaald en na een uurtje knutselen zat hij in mekaar. Ik heb dit jaar de boom helemaal met goud en bordeaux versierd, met ballen, strikken en guirlandes en ook de tafel moet nog een kersttooi krijgen, maar dat doe ik maandag. In de hof heeft mijn man ons tuinhuis versierd met lampjes (hele fijne witte lampjes die op verschillende manieren knipperen). Het is de eerst maal dat ik ook buiten iets doe. Ik ben heel tevreden over het resultaat, zowel binnen als buiten.  Kerstavond komt de hele familie bij mij en dan wil ik buiten veel kaarsen en toortsen rond ons vijvertje. Samen met de verlichting moet het feeriek zijn. Ik kan echt genieten van de Kerstsfeer, van de glitter, de pakjes, de kerstliederen, de hele sfeer.
Alleen al het optuigen van de boom geeft mij een warm gevoel.


18:30 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

kerstmis ... een leuke tijd altijd heel gezellig die kerstsfeer ... da's echt genieten
nog een fijn weekend
sluuutjes

Gepost door: Lieve | 06/12/2003

kerstsfeertje En hier zijn ze ook al in kerstsfeer en ik kan me al voorstellen hoe het bij jullie er uit ziet, heel gezellig volgens mij.
Dat moet een leuk effect geven de lichtjes bij het tuinhuisje.

Dikke blogknuf, van Marian.

Gepost door: marian | 07/12/2003

De commentaren zijn gesloten.