25/12/2003

Kerstfeest

Aan iedereen die dit eventueel zou lezen: een Prettige Kerstfeest !Ik heb echt helemaal het Kerstgevoel dit jaar. Zoals elk jaar was er gisterenavond Kerstavondviering bij ons met de hele familie d.w.z. mijn man en ik, de kinderen met hun vriend en vriendin, de broers van mijn man en hun vrouw en de dochter van een van hen en tot slot nog de 83 jarige moeder van mijn man. In totaal met 12 personenen dus. Het vraagt al wat organisatie om ze allemaal rond tafel te krijgen. Daarbij hecht ik ook veel belang aan een mooie gedekte tafel helemaal in de kerstsfeer, en het eten bereid ik allemaal zelf: aperitief met veel hapjes, een koud voorgerecht, een warm voorgerecht, het hoofdgerecht en dan dessert. Vandaag ben ik bekaf, maar het was de moeite waard. Aangezien mijn man in gekke bui een had beloofd een barbeque te doen hebben wij het hoofdgerecht op de barbeque klaargemaakt buiten. Overal op ons terras hebben we kaarsen gezet, het tuinhuis was versierd met pinklichtjes en we hebben een vuur gemaakt waar iedereen zich kon aan warmen. Terwijl mijn man het vlees stond klaar te maken stond iedereen buiten met een beker Gluhwein in de hand luidkeels Kerstliederen te zingen, te brullen eigenlijk(ze hadden wel al bijna allemaal een glaasje op hoor ! we hadden immers goed geaperitiefd en de wijn bij het eten zat er ook voor iets tussen).Na het eten hadden de kinderen een soort bingo-spel georganiseerd met gekke vragen ertussen. Er stonden 2 manden met allemaal pakjes die je kon winnen (allemaal kleinigheden zoals: een flesje bier, een zeepje, papieren servietten, een reep choclade, een kaarsje, een pot confituur.....). De living lag vol met inpakpapier en lintjes en iedereen had veel plezier.Gelukkig dat diegenen die moesten rijden niet te veel hadden gedronken, want de rest was super-vrolijk! Het was ruim 3 h toen men terug naar huis ging.Ik voel mij echt gelukkig dat iedereen zich zo goed heeft geamuseerd. Zelfs de moeder van mijn man (82 jaar) heeft heel de avond stil zitten genieten zonder ook maar één keer te zeuren dat ze naar huis wilde (wat ze anders soms wel doet).Oudejaarsavond vieren wij bij een broer van mijn man, maar dan zonder de jongelui.

20:45 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

20/12/2003

Blogbabbel

Deze blogbabbel gaat over mijn bedenkingen in het algemeen over het schrijven in een blogje. Als ik op "blogronde" ben, dan kom ik hier en daar voorzichtige kritiek tegen over blogjes. Sommige worden als inhoudloos beschreven, andere weer als een wedstrijd om het meeste kerstornamenten op een blogje aan te brengen. Sommige blogjes worden ook geprezen om hun inhoud en hun goede links en andere blogjes zijn dan weer gegeerd om de blote billen of de plaatjes van stoere binken.Voor sommige mensen is bloggen een uitlaatklep voor hun emoties en frustraties, voor anderen is het gewoon een leuk tijdverdrijf zonder meer.Persoonlijk vind ik dat het allemaal moet kunnen, zolang we maar respect voor andere bloggers hebben. Niet iedereen zal zijn ziel blootleggen in een blog, en niet iedereen is van het mediagebeuren op de hoogte of is in staat literaire hoogstandjes te produceren.Het bloggen is te vergelijken met een groot familiefeest, waar honderduit gekletst wordt, met interessante en minder interessante onderwerpen, maar waar iedereen content is zijn zegje te kunnen doen op zijn manier. Ik vind het fijn in andere blogjes te gaan grasduinen, en wat mijn eigen blogje betreft: het is gewoon tijdverdrijf. Ik denk niet dat ik er ooit toe kom mijn diepste gevoelsleven aan dit blogje toe te vertrouwen. Mijn blogje is precies dat wat mijn titelbeschrijving weergeeft: dagelijkse belevenissen en soms enkele bedenkingen.Laat iedereen zijn ding maar doen en "be happy"

20:56 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook | | |

17/12/2003

feestelijke dagen

Het zijn feestelijke dagen geweest sedert mijn laatste berichtje.
Het bezoek aan mijn mailvriendin in Essen was een succes. Alhoewel we regelmatig met elkaar mailen, hebben we toch nonstop met elkaar gekletst. Het klikt reuzegoed. Zo zie je maar dat je via internet toch echte vrienden kunt maken. We hebben alvast plannen om mekaar nog meer te ontmoeten. Allen jammer dat we zover van mekaar wonen.
Vrijdagavond had ik de kinderen over de vloer. We hebben gezellig bijgepraat. Mijn man en mijn zoon en zijn vriendin gaan hoogstwaarschijnlijk de eerste week van januari skieën in Frankrijk. Ze gaan er naartoe met de caravan. Ik hou er niet van om in de winter met de caravan op reis te gaan, en ik kan trouwens niet skieën, dus blijf ik rustig thuis. Ik zal eens genieten van een zalig weekje dat helemaal voor mij alleen is. 
Zaterdag zijn we met vrienden naar een Grieks restaurantje gaan eten. Naderhand zijn ze bij ons nog een poosje blijven plakken d.w.z. dat het ruim 3h30 was toen we naar bed gingen.
En vandaag was het voor mij ook een feestelijke dag. Het is namelijk mijn verjaardag.
Ik had alle vriendinnen van ons damesclubje over de vloer, kreeg heel wat telefoontjes en ook heel wat mailtjes. Hartverwarmend toch dat zoveel mensen aan je denken !
Mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk

20:48 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

11/12/2003

Het is tot nu toe een heel drukke week en het beloofd een no

Het is tot nu toe een heel drukke week en het beloofd een nog drukker weekend te worden (plezierig druk dan).
Dinsdag ben ik voor de tweede maal met mijn man badminton gaan spelen. Ik ben blij dat ik hem nu een beetje in beweging heb gekregen. Want het is een echte bourgondier hoor en wat beweging moet hem toch goed doen. Woensdag ben ik  bij een familielid geweest om daar te helpen met de installatie van hun PC. Vandaag was ik bij de kapper en deze namiddag inkopen doen voor morgen. Morgen ga ik dan naar Essen  (toch een 130 km van hieruit) naar  een mailvriendin. Het is de tweede maal dat we mekaar zullen ontmoeten. De vorige keer klikte het reuzegoed, dus ik verheug me al op het weerzien. Ik moet dan wel tegen 19 h terug thuis zijn, want mijn kinderen komen i.v.m. een vervroegd verjaardagsfeest, en blijven eten. In de voormiddag maak ik al een en ander klaar zodat ik niet teveel in tijdnood kom. Maar het wordt vliegen hoor.
Zaterdagavond gaan we met vrienden uit eten. Een heleboel vooruitzichten dus.
Ook volgende week krijg ik bezoek over de vloer, en dan met Kerstavond heb ik de hele familie (12 pers.). Ik mag er toch niet te veel aan denken, want ik wordt dan toch een beetje zenuwachtig. Alles vraagt wat organisatie en voorbereiding, en ik ben allerhande lijstjes aan het maken om toch maar niets te vergeten.
Ach ja, het december hé, en zo is het nu ieder jaar bij ons, precies een bijenkorf.
Tot blogs.

 

 

19:04 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook | | |

06/12/2003

De Sint - Kerst

Ah ja, vandaag is de sint geweest: traditiegetrouw voor mijn brave dochter en zoon en hun vriend en vriendin. Voor ieder van hen was er een grote chocoladefiguur. En nu het sinterklaasfeest voorbij is, kan ook de kerstboom worden geplaatst. Dat heb ik dan deze namiddag gedaan. Normaal gezien plaats ik altijd een "echte" kerstboom. maar na enkele jaren van ellende (naaldverlies van de boom in kwestie, waardoor hij met Kerstmis al half kaal was en de kerstballen er gewoon afviellen) heb ik verleden jaar een "onechte" kerstboom gekocht.
Het was een dure aankoop, maar het deed toch deugd dat sommigen het niet eens opmerkten dat het geen echte boom was. Dus dit jaar de boom van de zolder gehaald en na een uurtje knutselen zat hij in mekaar. Ik heb dit jaar de boom helemaal met goud en bordeaux versierd, met ballen, strikken en guirlandes en ook de tafel moet nog een kersttooi krijgen, maar dat doe ik maandag. In de hof heeft mijn man ons tuinhuis versierd met lampjes (hele fijne witte lampjes die op verschillende manieren knipperen). Het is de eerst maal dat ik ook buiten iets doe. Ik ben heel tevreden over het resultaat, zowel binnen als buiten.  Kerstavond komt de hele familie bij mij en dan wil ik buiten veel kaarsen en toortsen rond ons vijvertje. Samen met de verlichting moet het feeriek zijn. Ik kan echt genieten van de Kerstsfeer, van de glitter, de pakjes, de kerstliederen, de hele sfeer.
Alleen al het optuigen van de boom geeft mij een warm gevoel.


18:30 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |