04/04/2004

Vanalles

Ik heb mijn blogje alweer een beetje verwaasloosd zie ik. Maar de dagen zijn dan ook weer door mijn vingers geglipt. Het tweede tandartsbezoek is nu achter de rug. Ook de tandjes van mijn man zijn weer bijgewerkt en bijgevuld en om ze goed te houden mag hij voortaan met een beugel slapen. Praten in bed kan dus niet meer, dat wordt mummelen van zijn kant. Ondertussen was een van de dametjes van onze damesclub jarig. Dat wordt traditioneel gevierd bij de jarige met een aperitiefje en daarna boterkoeken smullen. Ik ben ook gaan winkelen in Gent met mijn dochter. Maar de hoofdbezigheid was toch achter de computer. Ik heb namelijk een nieuwe passie: ik ben een stamboom aan het maken. Eerst heb ik alles wat ik kon vinden aan huwelijkaankondigingen en overlijdensberichten (voor zover ik die nog in mijn bezit had) nageplozen en opgeschreven. Daarna heb ik bij toeval op een internet interessante gratis software gevonden om alles bij te houden en te ordenen en grafisch uit te beelden. Al surfend en zoeken botste ik ook op een stukje info over de familie van de kant van mijn man, en zo ben ik uren bezig geweest. Maar langs de kant van mijn man ben ik zo al tot in 1787 kunnen terugkeren. Ik vind het heel boeiend en ga zeker nog een stuk verder zoeken, en al zie ik mij niet ind e archieven de verschillende gemeenten gaan duiken, ik hoop toch nog een en ander terug te vinden. Mijn bedoeling is er voor mijn kinderen een naslagwerkje van te maken.

13:21 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

Knap werk Alnie Je hebt al goed je best gedaan als je al tot het jaar 1787 kunt terug gaan.
Veel zoek werk dat neem ik wel aan.
Ik wens je verder dan ook heel veel succes.
En de tijd ik weet er alles van, als je in je vrije tijd graag creatief bezig bent, dan heb ik ook vaak de indruk dat de tijd door mijn vingers glipt.
Tot blogs!

Gepost door: marian | 04/04/2004

stamboom Heb je dat allemaal kunnen vinden via internet? Het lijkt me wel heel spannend, te zoeken waar je roots liggen. Veel plezier met je nieuwe passie.
U.

Gepost door: urbain | 04/04/2004

De commentaren zijn gesloten.