30/04/2004

Night of the Proms

Gisterenavond zijn we naar de Proximus Birthday Edition van de Night of the Proms geweest. Ik heb genoten ! Het meer dan 60 personen tellende orkest Il Novecento en het 50-koppig koor Fine Fleur zorgden samen met de artisten voor een indrukwekkend muziekspektakel. De mengeling van klassiek en pop gebracht door stuk voor stuk goede artiesten was gewoon subliem. Roch Voisine, Patrick Fiori, John Miles, Roger Hudson en The Pointer Sisters brachten de zaal in vervoering. De diva Natalie Choquette zong samen met Patric Fiori een ontroerend duet ( een nummer van Boticelli). John Miles bracht zong o.a. The Bohemian Rapsodie. Het was een feest om dit nummer met koor en orkest life te horen. Het was af tot in de puntjes.Straks gaan we met vrienden eten. Eentje ervan wordt 60 jaar en dat wordt gevierd.

17:11 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | | |

26/04/2004

Terug van Spanje

Het zit erop. We zijn weer terug van Spanje, en we hebben het mooie weer meegebracht.Nochthans is de vakantie wat het het weer betreft niet zo goed begonnen.We zijn met een dag vertraging vertrokken omdat zowel mijn schoonma als mijn zus in het ziekenhuis waren opgenomen. Gelukkig mochten ze de dinsdag naar huis en zijn wij de woensdag vertrokken. Donderdag zijn we dan aangekomen op een mooie camping, vlak aan zee gelegen in San Pere Pescadore aan de Costa Brava (niet ver van Rosas).Het was zonnig weer. Maar in de nacht van donderdag op vrijdag is het beginnen stormen: regen en wind de hele dag en tot zaterdagmorgen. Zaterdag moesten we de caravan verplaatsen, want we stonden letterlijk in een vijver van water. Zaterdagnamiddag was iets beter en we hebben dan het mooie plaatsje Cadaques bezocht. Zondag was het bewolkt maar droog. We hebben Rosas bezocht en daar heel lekker gegeten. Mijn man is onderstussen snipverkouden. Maandag na weer een hele nacht regen, bewolkt, maar toch goede genoeg voor een daguitstap naar o.a. Le Perthus. Dinsdag en woensdag hadden we dan echt schitterend, zonnig weer. Dinsdag een uitstap in de omgeving met de wagen en woensdag hebben we een hele grote wandeling gemaakt langs de kust, vertrekken vanuit Rosas tot in Cala Montjoi en terug. Heel mooi, maar het is in totaal toch een 18 km. En we waren allebei vuurrood verbrand, het is een paar dagen afzien geweest. Donderdag was het alweer bewolkt met af en toe regen. Vrijdag zijn we dan naar huis vertrokken om zaterdag veilig en wel weer thuis te komen.We hebben dus een beetje van alles gehand: storm, wind, regen, wateroverlast, zonnige dagen. Wij zijn alletwee flink verkouden geweest, en alletwee flink verbrand. Ik heb ook nog enkele dagen last gehad van een oogontsteking. We hebben al betere vakanties gehad, maar we hebben er het beste van gemaakt en ik heb me niet verveeld.

18:23 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | | |

11/04/2004

Pasen !

Er is goed nieuws en minder goed nieuws op deze Paasdag. De week is plezierig druk geweest en dit Paasweekend wordt nog drukker. Donderdag kwam mijn mailvriendin op bezoek met haar dochter. Zo tegen de middag zijn ze aangekomen. Het is nu de tweede keer dat we samenkomen en we hadden dus heel wat te vertellen (niettegenstaande we regelmatig mailen en chatten met elkaar) Babbels a volonté dus. Mijn mailvriendin heeft twee geadopteerde dochters (van Koreaanse afkomst denk ik) en de oudste was meegekomen. Het was leuk haar een beetje beter te leren kennen. En gisteren zaterdag hadden we vrienden op bezoek voor een etentje (advocado met garnaaltjes, konijn in kriek met in de oven gestoofde appel, en een ijscoupe als toetje). Morgen op tweede Paasdag krijg ik traditiegetrouw groot familiebezoek. Groot wil zeggen met 12 aan tafel 's middags en in de namiddag komen er nog 6 personen bij voor de koffie en taart. Het huisje vol dus en heel wat georganiseer om iedereen plaats te kunnen geven. De middagmenu wordt wel eenvoudig gehouden om niet in tijdnood te komen (het wordt soep en 3 soorten pasta met een glaasje wijn).Het minder goede nieuws is dat mijn zus in het ziekenhuis is opgenomen met hartklachten. Ik had haar deze morgen aan de telefoon en het blijkt niet zo erg te zijn, maar ze moet toch in het ziekenhuis blijven een aan aantal onderzoeken ondergaan. Voor haar geen leuk Paasweekend dus. Straks ga ik haar een bezoekje brengen. Het hele goede nieuws is dat we dinsdagmorgen op vakantie naar Spanje vertrekken, naar de Costa Brava . Mijn babbels zullen dus even stilliggen tot ca. 27.4. Ik hoop op een beetje zon, neem een paar boeken mee, en ben van plan van eens rustig te ontspannen.Tot blogs en een prettig Paasfeest aan allen !

13:41 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | | |

04/04/2004

Vanalles

Ik heb mijn blogje alweer een beetje verwaasloosd zie ik. Maar de dagen zijn dan ook weer door mijn vingers geglipt. Het tweede tandartsbezoek is nu achter de rug. Ook de tandjes van mijn man zijn weer bijgewerkt en bijgevuld en om ze goed te houden mag hij voortaan met een beugel slapen. Praten in bed kan dus niet meer, dat wordt mummelen van zijn kant. Ondertussen was een van de dametjes van onze damesclub jarig. Dat wordt traditioneel gevierd bij de jarige met een aperitiefje en daarna boterkoeken smullen. Ik ben ook gaan winkelen in Gent met mijn dochter. Maar de hoofdbezigheid was toch achter de computer. Ik heb namelijk een nieuwe passie: ik ben een stamboom aan het maken. Eerst heb ik alles wat ik kon vinden aan huwelijkaankondigingen en overlijdensberichten (voor zover ik die nog in mijn bezit had) nageplozen en opgeschreven. Daarna heb ik bij toeval op een internet interessante gratis software gevonden om alles bij te houden en te ordenen en grafisch uit te beelden. Al surfend en zoeken botste ik ook op een stukje info over de familie van de kant van mijn man, en zo ben ik uren bezig geweest. Maar langs de kant van mijn man ben ik zo al tot in 1787 kunnen terugkeren. Ik vind het heel boeiend en ga zeker nog een stuk verder zoeken, en al zie ik mij niet ind e archieven de verschillende gemeenten gaan duiken, ik hoop toch nog een en ander terug te vinden. Mijn bedoeling is er voor mijn kinderen een naslagwerkje van te maken.

13:21 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |