31/03/2005

na Pasen

Het drukke Paasweekend is voorbij. Eens Pasen voorbij kunnen we aan de lente en de zomer beginnen denken. De dikke winterjasssen mogen weer opgeborgen worden.Vandaag ben ik naar Essen geweest naar een mailvriendin. De ontvangst was zoals altijd heel hartelijk en we hebben fijn kunnen bijbabbelen.Ik heb een nieuwe bezigheid: virtueel beleggen. Ik doe namelijk mee aan een beleggerscompetitie op het internet. Iedere deelnemer mag fictief een kapitaal van 100000 Euro beleggen. Van 21.3 tot 27.5 loopt deze competitie en het doel is natuurlijk zoveel mogelijk fictieve winst te maken. Elke dag kan je zien hoe goed of slecht je het doet en de hoeveelste je staat gerangschikt in het klassement.Vandaag sta ik met een verlies van 0,72% op de 10456 ste plaats van de 20928 deelnemers. De nummer 1 in de rangschikking boekt 6,57% winst. Het ligt allemaal dicht bij elkaar dus. Maar een crack in beleggen ben ik dus nog lang niet.

20:48 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

Open Source Software: PortfolioTracker en QuotesViewer En ?? Doe je dit jaar weer mee ?

Als auteur van Open Source software wil ik hier graag twee hulpmiddelen aanbieden:

1) QuotesViewer
Een programma waarmee je snel de koersen kan ophalen van Euronext met informatie die kan gesorteerd worden op prijs, ISIN code, naam, ticker, volume, ...
http://quotesviewer.sourceforge.net

2) PortfolioTracker
Hiermee kan kan je de waarde van je aandelenportefeuille in realtime opvolgen, en uw posities evalueren naar waarde, prijs, gewicht in de portefeuille, evolutie tov dag voordien, enz... Beheer hiermee uw portefeuille van de beleggerscompetitie, of je eigen reeele of virtuele portefeuille. Eenvoudige configuratie via text file.
http://pftracker.sourceforge.net

Beide programma's zijn gratis te downloaden.

Veel succes met de beleggerscompetitie!

Ronny

Gepost door: Ronny De Winter | 24/03/2006

Beleggingscursus voor beginners Virtueel beleggen is inderdaad een leuke manier om even uit te proberen zonder echte centen te verliezen.

Ik raad het iederaan aan om eerst dit even te doen alvorens te beginnen met beleggen.

Veel succes

Gepost door: Alain | 11/03/2008

De commentaren zijn gesloten.