24/06/2005

Zonnige dagen.

Wij hebben blijkbaar het mooie weer meegebracht van onze vakantie. Sedert wij terug zijn, niets dan zonnige dagen hier. Van mij mag het zo blijven hoor. Gisteren hebben wij van het mooie weer geprofiteerd om een fietstocht te maken samen met een bevriend echtpaar. Wij hebben "De riante polderroute" gefietst. Wij zijn vertrokken te Damme, en zo door de mooie Polders naar de kust naar Knokke gereden, vandaar naar St. Anna-ter-Muiden, en terug langs het water. Ach ons landje is toch ook zo mooi, vooral als de zon schijnt, alles groen is. Uiteraard waren er de nodige tussenstops op een terrasje om een frisse Hoegaarden te drinken, want het was wel dorstig weer. De kilometerteller gaf 53 km aan als we terug in Damme waren. En 's avonds zijn we op ons eigen terras thuis nog tot 23 h blijven babbelen, het was zo een aangename, warme avond.Maar vandaag zijn we weer aan de karweitjes begonnen. Mijn man is het behang van de muren aan het halen en het nieuwe toilet werd vandaag geplaatst. Ikzelf sta voor de moeilijke keuze om nieuw behang te kiezen voor de hall en nieuw vasttapijt voor de living. Nie makkelijk !

20:15 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |

20/06/2005

Frankrijk - Gorges du Tarn

Na Spanje was de vakantie nog niet afgelopen. We zijn nog een weekje in Frankrijk in Le Rozier blijven hangen. Onze camping Les Prades ligt in het hartje van de Gorges du Tarn, vlak aan de rivier, midden in de natuur. Wij zijn bijna elke dag op stap geweest. We reden door de boomgaarden met de kerselaars met de takken zwaar van de rijpe kersen, en we zagen de schapenkudden naar hun "bergerie" trekken. We deden een wandeling in Monpellier-le-Vieux, een geklasseerd oord van chaotische, grillige rotsformatie, met spectaculaire vergezichten. Er was een uitstap met de wagen, waarbij we de Tarn volgen van Le Rozier tot Ispagnac, en genieten van de schilderachtige dorpjes, de met klimrozen begroeide huisjes, de rivier en de mooie natuur. We deden een 6 uur durende, moeilijke wandeling door "les Causses" naar Ermittage St. Michel. We reden door de Gorges de la Jonte, waar hoog boven de rotsen de gieren rondcirkelen. Het was er overal zo mooi dat ik alleen maar superlatieven kan gebruiken om me uit te drukken. Leven als God in Frankrijk, in de Lozère, de kloof van de Tarn en de vallei rond Millau: daar kan dat.

De foto's staan op: Frankrijk - Gorges du Tarn

13:46 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |

19/06/2005

Spanje

Ik wil toch nog even mijn algemene indrukken over onze vakantie in Spanje aan de Costa Dorada meegeven. Zonnig, ontspannend, genieten, lekker eten... dat zijn de woorden die het eerst bij mij opkomen. Vrijdag 20.5 zijn we op Camping La Torre del Sol in Montroig-Tarragona aangekomen.We waren hier 2 jaar terug ook al eens op deze mooie, luxueuze camping vlak aan zee. Onze caravan staat slecht 25 m van het strand, en verder is er het mooie grote zwembad en een reuze jaccuzzi. Onze vakantie bestaat uit luieren in de zon aan het strand, nu en dan een lange strandwandeling, zwemmen in het zwembad, afgewisseld met nu en dan een uitstap. Onze eerste uitstap is naar Cambrills, een vlakbijgelegen kuststadje met een mooie vissershaven, waar we de activiteiten van de vissers gadeslaan, zoals het sorteren van de gevangen vis, het herstellen van de visnetten .Op donderdag 26.5 doen we een uitstap naar het gebergte: de Serra del Montrans. Een bezoek aan de stuwdam van Siurana, een wandeling langs het mooie stuwmeer en een bezoek aan het schilderachtige dorpje Siurana de Prades staan op het programma. Zaterdag 28.5 gaan we naar het mondaine Salau en naar de Cap Salou. Maandag 30.5 is een goed gevulde dag. We gaan met de trein naar Barcelona, een schitterende, bruisende stad. De Rambla met zijn bontgeschilderde mimespelers, de bloemenstalletjes en het vele volk, de historische binnenstad met de kathedraal, Place Cataluna, Casa Milo van Gaudi, de Sagrada Falilla, Parc Guell...we hebben het allemaal bezocht. De dag erop hebben we dan een bezoek gebracht aan Tarragona met o.a. het Romeins theater, de oude stad, de kathedraal, de Rambla Nova en het moderne stadsgedeelte.Na een paar dagen zalig nietsdoen zijn we vrijdag 3.6 naar Monserrat geweest, een bedevaartsoord dat gelegen is hoog in een rotslandschap. Heel apart !Zondag 5.6 doen we een laatste trip naar Peniscola, een kuststadje op een schiereiland. Het stadje wordt gedomineerd door een goed bewaard fort. We maker er ook een boottochtje langs de steile rotsen waaroop het fort en de oude stad staan en daarna gaan we op een van de vele terrasjes lekker eten. Op 7.6 is de vakantie in Spanje afgelopen en vertrekken we naar Frankrijk naar Le Rozier in de buurt van Millau voor nog een weekje. Het mag worden gezegd. we hebben genoten en de zon was de hele tijd van de partij.

Alle foto'sdie werden genoemen staan in een webalbum. Je kan dus een kijkje nemen op: foto's spanje

Het reisdagboek staat op Reisbabbels

10:18 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | | |

16/06/2005

Het was zaaalig !!!

We zijn sedert dinsdagavond thuis van een zalige vakantie. We zijn 4 weken van huis geweest en de dagen zijn omgevlogen. Van 20.5 tot 7.6 waren we in Spanje aan de Costa Dorada op een heel mooie camping vlak aan zee. De hele periode hebben we van het zonnetje kunnen genieten (24-26°). Naast zalig nietsdoen aan het strand waren er ook enkele uitstapjes o.a. naar Barcelona, Tarragona, Cambrills, het bedevaartsoord Montserrat.... Op 7.6 zijn we dan naar Frankrijk getrokken op een camping aan de Gorges du Tarn (niet ver van Millau). Het is een prachtige brok natuur daar en we hebben dan ook volop genoten van uitstapjes en wandelingen. En ook daar heeft de zon ons niet in de steek gelaten (24-26°). Het was Genieten met een hoofdletter.Het reisdagboek en de fotoalbum komen nog op het net en zullen dan terug te vinden zijn in de linkjes links.

13:20 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |