01/07/2005

geen couponnetjesreisjes meer

Dit stond in het Nieuwsblad:
"Einde van een nationale hobby
Duizenden Belgen schuiven urenlang aan in Luxemburgse banken ,,Uw wachttijd bedraagt 5,5 uur.'' Belgen die deze week nog een allerlaatste keer naar Luxemburg trekken om er belastingsvrije interesten te innen, hebben geduld nodig. Véél geduld. Toch schuiven ze met duizenden aan. Het is ten slotte de laatste kans om nog eens te incasseren. Vanaf morgen is het gedaan met het zogenaamde couponnetjes knippen in Luxemburg. De vele banklobbies in Luxemburg stad zijn tot de nok gevuld met landgenoten. Gepensioneerden, hele gezinnen, zelfstandigen. allemaal wachten ze geduldig urenlang met hun aktentasje of mapje onder de arm tot hun nummer wordt afgeroepen. Voor de meeste Belgen hier is het het laatste bezoek aan het Groot-Hertogdom als couponnetjesknipper. Als de Luxemburgers straks ook 15 procent voorheffing afhouden, is er geen ene moer meer aan om de reis nog te ondernemen."

Einde van de "couponnetjestoeristen dus. Ik vraag me af wat de gevolgen hiervan in Luxemburg zullen zijn: Banken met een overschot aan personeel, en voor horecazaken en winkels ook een niet zo goede zaak. Want veel van die Belgen maakten van hun couponnetjesreis ook een uitstapje van één of meer dagen. Even winkelen, lekker eten gaf aan hun couponnetjesuitstap nog een extra dimensie. De enige winnaar zal de Belgische staat zijn.Straks zal een van de grote verzuchtingen van de Belgen zijn "waar is de tijd dat we met onze couponnetjes naar Luxemburg trokken"

16:20 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | | |

Commentaren

Zwartgeld weer in een kous Dat dit vroeg of laat ging gebeuren wist ik allang. We gaan terug naar tijden met zwartgeld in de kous.
Allesinds, je hebt een interesante blog die ik geregeld eens zal komen bezoeken.

Gepost door: Philippe | 01/07/2005

Geld 'k Ben wel al in Luxemburg geweest, maar nooit voor geldkwesties. Kwijt geraken aan eten, drinken of ontspanning: ja, maar aan banken: nee hoor, daarvoor is mijn budget te klein. ;-)))

Bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 04/07/2005

De commentaren zijn gesloten.