10/01/2007

Computermiserie

12computersMijn PC die trouwens nog maar een paar maanden oud is, vertoonde de laatste dagen kuren: vooral het surfen verliep tergend langzaam.

Plots ondervond ik ook moeilijkheden om verbinding met internet te maken.

Dus belde ik het hulpnummer voor technische problemen bij Belgacom op.

Een lieve stem vroeg mij "om verder te gaan in het nederlands druk 1, om.....". Na op cijfertje 1 te hebben gedrukt werd mij gevraagd mijn tel. nr. in te toetsen gevolgd door een hekje, vervolgens weer die lieve stem: "als u belt omdat... druk 1, als u belt omdat... druk 2" en zo ging het nog een tijdje door. Na het juiste cijfer te hebben ingetikt kreeg ik het volgende te horen "door omstandigheden is de wachttijd langer dan normaal, blijf aan de lijn..." en dan een muziekje. Dit zinnetje kreeg ik om de zoveel seconden te horen, gevolgd door het muziekje, maar na een 10- tal minuten kreeg ik toch iemand aan de lijn. Na het probleem te hebben uitgelegd, werd de lijn gereset en kon ik terug op internet.

De verbinding was nu wel hersteld, maar de computermiserie was nog niet opgelost. Na schijfopruiming, verwijdering van temp. files enz... nog niets verbeterd. Een blik in het taakbeheer leerde mij dat mijn CPU 100% bezig was, terwijl ik eigenlijk met niets bezig was. Dan maar even nagezien welk proces zo ijverig aan het draaien was. De boosdoener was "tgshell.exe". Nadat ik dit proces had stopgezet kon ik weer even surfen en zo op internet vinden dat deze file het best werd verwijderd. Ondertussen was de file alweer aan het werk.Ik heb de PC tergend traag laten zoeken waar deze file zich bevond en dan de boosdoener verwijderd.

Gelukkig werkt nu alles weer normaal.

Vanwaar deze file komt, en waarom, ik heb geen idee, maar deze tgshell heeft mij wel een paar uur zoet gehouden.

Zoals mijn man altijd zegt "hoe meer men heeft, hoe meer zorgen men heeft"

Er zit wel wat waarheid in. Vroeger waren wij tevreden met een boek of een spelletje om de avonden te vullen. Nu ligt de salontafel vol met afstandsbedieningen (voor TV, stereo, DVD player, VHS recoder....), kunnen we niet zonder onze GSM en willen we beslist ook ons PC-tje niet missen, en vooral: alles moet perfect werken. De handleidingen liggen dan ook nooit ver buiten bereik.

Ja we gaan met onze tijd mee !!!SmileytandenSmileytanden

21:24 Gepost door Alnie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: babbels, dagboek, bedenkingen |  Facebook | | |

Commentaren

:-) is niet plezierig als ons vertrouwde bakje rare kuren heeft hé
wat dat juist is weet ik ook niet
hopelijk is het nu voorgoed opgelost
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10/01/2007

hallootje... hier was het ook van dat ... ook een .exe file die de boel in de war deed lopen. Alles ook opgelost hier maar er kruipt inderdaad wel veel energie in.
Groetjes

Gepost door: lucretia | 12/01/2007

hallo onze pc hee

Gepost door: frank | 12/01/2007

Een zalig weekend gewenst. is hier altijd mooier en mooier aan het worden he keep up that good work ;p

Gepost door: cocoon | 12/01/2007

Zalig weekend en idd die pc's he ;)) ze zijn als mannen doen ook moeilijk als ze zin hebben he hihihihi groetjes

Gepost door: blondine | 12/01/2007

als je nog eens zo een file tegenkomt gewoon de naam ingeven in google en je komt al heel snel te weten waarvoor deze dient.
Jouw file-tje was waarschijnlijk een of andere spyware.

Gepost door: ikkegij | 12/01/2007

genius Wel je mag belgacom bedanken hiervoor, want ik heb dit ook voor gehad en deze bleek in de bin-file van genius te zitten.

Gepost door: wannes | 13/01/2007

tgshell.exe = Belgacom tgshell.exe is een file dat door de 'Belgacom Genius' gebruikt is. Juist die domme genuis uninstalleren en alles komt in orde. Die programma is toch bullshit, niet echt nodig om te kunnen surfen.

Gepost door: Didouche | 25/07/2007

De commentaren zijn gesloten.