26/01/2009

Skivakantie in La Toussuire- Frankrijk

Dit jaar was onze jaarlijkse skivakantie met de kinderen in La Toussuire, in het skigebied Les Sybelles. Wij hebben een appartement gehuurd in "Les Chalets Goella". Ons verblijf ligt vlak naast een skipiste, een pluspunt voor onze skiërs.

tous 043tous 017

 

 

 

 

Het skigebied Les Sybelles omvat 310 km skipistes en er zijn in La Toussuire en Le Corbier 24 km wandelroutes.

tous 035tous 126

 

 

 

 

Zondag kan er echter niet veel worden geskied. Het is vooral na de middag bar slecht weer, met veel wind en een ijzige sneeuwval. Maar maandag is het iets beter, de skiërs gaan op pad en ikzelf maak een wandeling door het dorp. Maar na de middag valt er weer sneeuw en is alles grijs.

tous 008

 

 

 

 

Dinsdagmorgen is het veel beter. Er is 's nachts een dikke laag sneeuw gevallen. Alle skipistes zijn nu open en het weer is goed genoeg om een schitterende wandeling te maken.

tous 025tous 046tous 072

 

 

 

 

tous 075tous 081tous 078

 

 

 

 

Woensdag en donderdag zijn mooie dagen en onze skifanaten kunnen hun hartje ophalen door heel het gebied. Met mijn man, die even een skipauze neemt, ga ik donderdag met de zetellift naar de "Tête de Bellard" een bergtop op 2230 m. Daar kunnen we in het ongerepte sneeuwlandschap een prachtige wandeling maken onder een stralend zonnetje (maar bij -5 gr.).

tous 096tous 097tous 103

 

 

 

 

tous 111tous 112tous 119

 

 

 

 

Vrijdag is het heel de dag bar slecht weer: heel veel sneeuwval en veel wind. Na de middag worden alle skipistes gesloten. In de namiddag moeten we onze auto's ontdoen van een dikke laag sneeuw en de omliggende opgehoopte sneeuw weggraven. De sneeuwkettingen worden op de banden aangebracht voor ons vertrek van zaterdag.

Vooraleer we kunnen vertrekken moeten we de zaterdagmorgen opnieuw sneeuw weggraven, want het heeft de hele nacht gesneeuwd. Over de 18 km naar beneden, naar St. Jean de Maurienne, doen we ruim 1h15'. De bussen die naar boven komen rijden hebben het erg moeilijk, want de dikke laag platgereden sneeuw is erg glad.

Maar eens op de autosnelweg verloopt alles vlotjes. We komen veilig en voldaan terug thuis na onze aangename, deugdoende skivakantie.

tous 048tous 087tous 069

  

20:18 Gepost door Alnie in Reizen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: reizen, skivakantie, reisbabbels, reisdagboeken |  Facebook | | |

Commentaren

:-) een heel leuke vakantie geweest dus :-)
mmoie foto's ook !!
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26/01/2009

Hé, wat heeft dit te betekenen? Jij komt ons hier een beetje jaloers maken met die PRACHTIGE beelden van jullie skivakantie?

Hahaha! Het is je van harte gegund hoor, Alnie! En het is leuk dat wij, thuisblijvers, ook even kunnen wegdromen bij je verslagje en de foto's! :-)

Slaap lekker!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 28/01/2009

:-) bedankt voor je felicitaties Alnie
jammer dat je het zelf niet gehaald hebt hé
fijn weekend
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30/01/2009

watertanden La Toussuire, daar zou ik ook wel 'ns willen skieën met mijn 3 dochters. Rechtstreeks geboekt?

Gepost door: TO | 05/02/2009

Vakantie in Frankrijk Wauw, mooie foto's! Ik heb een link naar deze website opgenomen op mijn webpagina over vakantie verhalen en vakantie foto's in Frankrijk. In de Rubriek 'Wintersport'. Is dat akkoord? groetjes Astrid Janssen

Gepost door: Astrid | 25/02/2009

Adembenemde foto's!
Les Sybelles is sinds enkele jaren aan het uitgroeien tot een van de betere wintersportgebieden in Frankrijk. Hoe lang zijn jullie gebleven?

Gepost door: Ruud | 05/02/2011

De commentaren zijn gesloten.