31/07/2009

Elke dag iets positiefs

Via Postcrossing kwam ik op een blog terecht van een jonge vrouw die al veel problemen heeft gehad, vooral met de gezondheid. Ze nam zich voor op haar blog minstens één goed, positief ding neer te schrijven, te proberen één positief ding uit iedere dag te halen. En iedere dag staat er een positief element in haar blogje. Het zit soms in heel kleine dingen zoals een leuk gesprekje in de winkel, een wandeling, een onverwacht bezoek of een meevaller, een uitgesteld karweitje dat eindelijk is uitgevoerd.... Over kommer en kwel kan men wel altijd uitgebreid vertellen of schrijven, die dingen blijven ons het meeste bij, en soms lucht het op de nare dingen van je af te schijven.  De kleine positieve dingen zien we niet altijd of we zijn ze vlug vergeten.
Ik ben van nature een optimistisch mens en doe niet vaak aan doemdenken, maar soms lijken de dagen zo op elkaar, niet echt negatief maar soms een beetje een sleur.
Als ik uit de vorige dagen  een positief iets moet halen, moet ik toch al eens goed nadenken. Voor maandag en dinsdag kan ik eigenlijk niets positiefs of negatiefs bedenken, het waren gewone dagen. Woensdag moest er een kleine herstelling aan de caravan worden uitgevoerd en dat is perfect opgelost. Gisteren ben ik met mijn dochter gaan winkelen. Zij vond nog een paar interessante koopjes en het was leuk om samen op stap te gaan. Vandaag hebben wij bewust aan onze conditie gewerkt: te voet boodschappen gedaan in de voormiddag (2 km heen en 2 km terug) en met de fiets een toertje gedaan in de namiddag. Ja het zit echt in kleine dingen. We moeten het positieve leren zien.

19:07 Gepost door Alnie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: blogdagboek, babbels |  Facebook | | |

Commentaren

Goeie morgen, Alnie Er is ook zo een blog waarop iemand elke dag haar opstekertje noteert. Een idee van, naar ik mij herinner, een blogmaatje van haar.

En ik volg allen in dit verhaal. Hoe slecht het ook met je gaat: fysiek, financiaal, relationeel... of een combinatie van dit alles, met nog eens slecht weer er bovenop, er is elke dag wel minstens één lichtpuntje, één positief iets, hoe minimaal ook :-)

Prettige ZON(???)dag, Alnie!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 02/08/2009

De commentaren zijn gesloten.