11/12/2009

Parijs

Met onze Bongo-bon die wij van de kinderen kregen n.a.v. ons 40-jarig huwelijk, trokken wij zondag naar Parijs voor een 3-daags bezoek. Zondagmiddag konden wij onmiddellijk inchecken in ons hotel, gelegen aan de Porte de la Vilette. Na de middag gingen wij met de metro naar het Louvre-museum.pa 004 Het was flink aanschuiven om binnen te komen. Wij waren een paar uur zoet en dwaalden door de vele prachtige zalen om de prachtige kunstwerken te bewonderen.

 

 

 Daarna wandelden we langs de Seine en door de Rue de Mouffetier en we gingen ook een kijkje nemen bij de Notre-Dame.pa 023 pa 030 pa 050                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We besloten de avond met een diner in ons hotel.

Maandagmorgen begon met een uitgebreid ontbijtbuffet, waarna me met de metro naar Montmarte trokken. Dit stukje Parijs met o.a. de Sacré-Coeur en de Place du Tertre waar de schilders en portret-tekenaars hun werken verkopen, bekoorde mij het meest. Een van de kunstenaars tekende een mooi, maar totaal niet gelijkend portret van mij.

pa 060pa 075 be49090 002

 

 

 

 

 

 

We deden verder de hele dag aan sightseeing in het bruisende Parijs.
We wandelden zelfs van de Place de la Concorde helemaal tot aan de Arc de Triomphe. Daar was ook een gigantische Kerstmarkt tot aan de Champs Elysées.

pa 085pa 102

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs de Champs Elysées genoten wij van een lunch in één van de restaurants, blij dat we even konden pa 129uitrusten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk gingen we ook een kijkje nemen bij de Eifeltoren.

pa 106pa 118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was vroeg donker en Parijs wordt niet voor niets de lichtstad genoemd. We konden dus ook van de sfeervolle Kerstverlichting genieten. pa 131pa 148

 

 

 

 

 

We waren afgepeigerd als we terug in ons hotel kwamen, doodmoe van het vele slenteren, de vele indrukken en de ontelbare trappen die we hebben gelopen (en niet alleen de metro-trappen).

Dinsdagmorgen na alweer een uitgebreid ontbijt, checkten we uit en reden met onze wagen naar de begraafplaats "Père Lachaise" waar enkele beroemdheden liggen begraven, o.a. Edith Piaf.

pa 152pa 158

 

 

 

 

Vandaar reden wij naar Versailles. Helaas wachtte ons daar een ontgoocheling. Er was een staking die dag en het kasteel van Versailles was niet open voor het publiek. nochthans stonden daar veel tourbussen en waren er veel teleurgestelde bezoekers.

pa 163pa 173

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versailles was het sluitstuk van ons bezoek aan Parijs. Dinsdag in de late namiddag kwamen we terug thuis.

Bedankt kinderen, we hebben genoten, het was een leuke, boeiende trip.

19:50 Gepost door Alnie in Reizen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: babbels, dagboek, blogdagboek, parijs |  Facebook | | |

Commentaren

Parijs, prachtige stad! Ik heb het ook al in het lang en breed bezocht toen wij er nog meer familie te wonen hadden. Ik geniet van dit mooie verslag dat jij er van maakte.
Bedankt Alnie voor het linkje maar het werkt niet omdat er een fout in zit. Je schreef ammy in plaats van emmy en zo werkt het dus niet.
Vriendelijke groetjes en tot blogs.

Gepost door: emmy | 15/12/2009

Hallo Je hebt er een mooi verslagje van gemaakt, leuk om te volgen.
Groetjes

Gepost door: Chris en Kelly | 15/12/2009

Goedemorgen Annie, welkom bij "De Vrolijke Bloggers"

Vanaf heden staat je blog op onze site op blogplaats 364. Als lid moet je nu wel even het hieronderstaande logo op je blog plaatsen. Plaats het in de zijkolom van je blog het liefst boven of onder je gastenboek. Daar zien we dat alijd goed staan. Alvast bedankt voor het plaatsen. Indien u een vriendschapsaward heeft dan kan je ons die via e-mail opsturen. Deze plaatsen wij dan als extraatje in de rechterzijkolom van onze site. Wij heten je van harte welkom bij "De Vrolijke Bloggers" en wensen je veel succes en blogplezier. Hopelijk blijf je heel lang bij onze gezellige bloggersgroep.Nog een fijne dag verder en graag tot ziens!

http://blog.seniorennet.be/devrolijkebloggers" target="_blank">http://i41.tinypic.com/106ef0w.jpg" border="0" alt="Welkom bij De Vrolijke Bloggers">

PS: Het plaatsen van het logo op uw blog is wel noodzakelijk omdat wij dan heel gemakkelijk leden en niet-leden kunnen onderscheiden.

Gepost door: Julien, Jose en Boomer | 16/12/2009

De commentaren zijn gesloten.