07/12/2012

Noord Holland in december

Wij vertrekken heel vroeg richting Haarlem, het is nog geen 7 h en het is flink aan het sneeuwen. Gelukkig is er op de autostrade al gestrooid en kunnen we toch met een matig tempo doorrijden.

PC070001.JPG

Rond Rotterdam is het lang aanschuiven in de file en daar lig het wegdek echt glad.

Het eerste bezoek dat we gepland hebben is de Stolpboerderij Ooyenbargh in Burgerbrug. Deze authentieke 17de eeuwse stolpboerderij is zeer landelijk gelegen. De laatste km is het stapvoets rijden door een dikke sneeuwlaag. Het is al na 13 h als we ons doel bereiken. Maar de toegangspoort naar de boerderij is gesloten en is er niemand te zien. Er zijn zelfs geen bandensporen in de sneeuw op de 500 m lange toegangsweg,. Waarschijnlijk hebben ze wegens het bar slechte weer en de moeilijke toegang vandaag niet geopend. Toch konden we enkele schitterende foto's nemen van de boerderij in het besneeuwde landschap.

PC070003.JPG

Wij rijden dan naar Broek op Langedijk, waar een Christmas & Winterfair wordt gehouden in de historische markthallen van de groenteveiling. In deze hallen, deels over het water zijn prachtig versierde kerstkramen ondergebracht. Sommige verkopers zijn in klederdracht. Er zijn kramen met kerstartikelen, sieraden, lekkernijen enz... Je kan er zelf kaarsen maken of een kerststukje. Wij konden het niet laten en proefden er de lekkere oliebollen met krenten. Het was sfeervol en leuk.

PC070009.JPG PC070018.JPG PC070019.JPG

Ons hotel ligt in het centrum van Haarlem. Op zoek naar een restaurantje wandelen we door de gezellige binnenstad. We dineren in “Jacobus Pieck” vlak bij de Grote markt van Haarlem.

PC070022.JPG

20:43 Gepost door Alnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | |

De commentaren zijn gesloten.