19/11/2014

Dagje Reims

Maandag hebben wij een bijzondere dag gehad.  Wij maakten een daguitstap naar Reims. Dit uitstapje was georganiseerd door de kapper van mijn schoonzussen.
Het programma zag er als volgt uit: 

7h: vertrek met de bus
10h: aankomst in Reims met vrij stadsbezoek
14h30: Bezoek aan het champagnehuis Philippe Mignon met degustatie en verrassingsact.
18h: terugrit naar huis

De bus was een tweedekker en was volzet met 84 personen

Nu moet je weten dat die kapper homo is en samen met zijn vrienden organiseert hij wel meer van die reisjes. Het zijn schatten en we werden behoorlijk verwend op de bus. Tijdens de heenreis kregen wij koffie met croissants.
We waren met wat vertraging vanwege een ongeval pas om 11h in Reims en konden maar een kleine stadswandeling doen. 's Middags zijn we in een restaurantje (door de kapper aanbevolen) gaan eten. Heel lekker en niet duur!

In de namiddag was er dus de rondleiding in het champagnedomein met degustatie. De verrassingsact tussen het degusteren door was een travestietenshow. Wij waren dus wel verrast, maar veel van de aanwezigen die al meerdere malen meereizen hadden dit verwacht. Blijkbaar treden de "meisjes" graag op. 

Het was erg leuk en ze deden erg hun best om ons te amuseren. Met een paar glaasjes lekkere champagne erbij kon onze dag niet meer stuk.

8-reims.JPG

Op de terugweg werden we op de bus opnieuw getrakteerd met koffiekoeken en een frisdrank.

Het was een dag met een onverwachte wending maar heel leuk. 

16:42 Gepost door Alnie in Algemeen, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reims, daguitstap |  Facebook | | |

Oproep mailvriendinnen

Al sedert een jaar ben ik aangesloten bij een internationale prive-mailgroep van 60+ dames. Wij mailen over de dagelijkse dingen maar ook soms over een bepaald thema. Wij mailen in het Nederlands maar de leden wonen verspreid over  verschillende landen. De groep wordt gecoördineerd door een gastvrouw.

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden.

Mocht iemand graag aansluiten bij deze gezellige mailgroep stuur dan een mailtje naar onze gastvrouw :

tonneke23@hotmail.com

Alle 60+ dames zijn er welkom.

 

12/11/2014

Kapittelbanket

Wij hadden ons ingeschreven voor een kapittelbanket dat doorging op 10 november. Ik heb tevergeefs gezocht naar de naam kapittelbanket maar geen specifieke betekenis gevonden.  

Het kapittelbanket werd georganiseerd door een wijnimporteur en bestaat uit een 7-gangen menu en bij iedere gang konden 2 of 3 soorten wijn worden geproefd. Dat er velen graag een goed glas wijn lusten was daar goed te merken want er waren maar liefst 350 aanwezigen. De zaal was volzet. De wijnboeren en producenten waren eveneens aanwezig op het banket en gaven uitleg over iedere wijn. We werden verwelkomd met echte champagne en het banket eindigde met een stevige cognac. Bij de verschillende gangen werden maar liefst 14 soorten wijn geserveerd. De gerechten waren superlekker maar het ging hem dus vooral om de wijn. Natuurlijk kan je niet alles opdrinken, en daarom staat er in het midden van de tafel een emmer waar je de niet opgedronken wijn in kunt uitgieten. 

Ik zou niet graag glazenwasser zijn op zo een feest, want per persoon waren 7 wijnglazen voorzien op de tafel en daar komen nog de champagneglazen en de cognacglazen bij en men komt op 3150 glazen!

Ik ben geen wijnkenner maar op zo een avond smaak je toch wel de verschillen tussen de wijnen en hoe goed een bepaalde wijn bij een gerecht kan passen.

We zaten in goed gezelschap en het was een leuke avond die tot 1 h 30 duurde. En alhoewel ik heel matig geproefd had van de vele wijnen durfde zelfs ik de terugtocht naar huis niet aan met de auto. Gelukkig konden wij mijn schoonbroer overnachten.

Mijn man had een heel onrustige nacht, want hij is een echte Bougondiër en had volop genoten van de lekkere wijnen, maar zijn maag protesteerde tegen de de overvloed.

 

18:33 Gepost door Alnie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijnen, banket, genieten |  Facebook | | |